Az UAZ megkezdi értékesítésének bővítését az EU-ban

Az Uljanovszki Autógyár sikeresen átment az Olaszország Közlekedési és Infrastruktúrális Minisztériuma által elvégzett auditon és megkapta az UAZ Pickup gépjármű típus jóváhagyását. Ez lehetővé teszi, hogy az UAZ gyár megkezdje e típusok exportálását Olaszországba és más EU országba is.

A gyár auditja során a tanúsító szervezetek képviselői ellenőrizték a minőségellenőrzési rendszereket és gyártási folyamatokat, amelyek lehetővé teszik a kibocsátásra kerülő termékeknek az Európai Uniós országok követelményeinek való megfelelést. 

Ez a minősítés szükséges minden import áru Olaszország területére történő behozatalához. 

Az ellenőrzés eredményes volt, megjegyzéseket nem tettek. Az UAZ megkapta a típusbizonyítványt 1000 db. UAZ Pickup terepjáróra. Az első szállítmányok 4 hengeres,  2,7 literes,  ZMZ motorral szerelt járművek lesznek, benzin- és gázüzeműek.  Ez a motor már meg fog felelni az Euro6-os környezetvédelmi normáknak. A kiegészítő berendezés Olaszországban került a motorba.

Az UAZ Pickup az első olyan biodízel modell az „LPG LOVATO” berendezéssel, amelyet az olasz partnereink homologizáltak. Az olasz forgalmazó tervei között szerepel a Patriot és a Profi kisteherautó adaptálása is. Egy limitált mennyiségre szóló tanusítvány megszerzése lehetővé teszi, hogy más európai uniós országban is értékesíthessék a Profikat. 

Az UAZ terepjáróknak jelentős múltjuk van Olaszországban. Az UAZ gyár több, mint 13.000 db. klasszikus terepjáró járművet értékesített már ott.

„Az európai megfelelőségi tanusítvány megszerzésével, reményeink  szerint jelentősen bővülhetnek nyugat-európai eladásaink” – vélte Andrej Dorofejev úr az UAZ Export igazgatója. Még ma is számos turistát szállítanak velük a Vezúv és az Etna vulkánjaihoz. Használják ezen kívül külszíni bányákban, geológiai kutatásoknál, víz és élelmiszerek eljuttatására távoli hegyvidéki falvakhoz, stb. 

A szerkesztett fordítást készítette: Czermann István

Hírek

Visszahívjuk?

+36

* A megadott telefonszámot nem használjuk fel későbbi, marketing célú megkeresésre.